fbpx
projektek

 

2016 óta az Erasmus+ program akkreditált fogadó szervezete vagyunk, valamint csatlakoztunk az Európai Szolidaritási Testülethez is. Az Európai Önkéntes Szolgálat (EVS – European Voluntary Service) az Európai Bizottság által támogatott Európai Szolidaritási Testület program része.

Az Európai Szolidaritási Testület programot az Európai Unió azzal a céllal hozta létre, hogy a fiatalok számára lehetőséget teremtsen, hogy saját hazájukban vagy más országokban a közösség érdekeit szolgáló önkéntes vagy szakmai projektmunkákban vegyenek részt. A program minden 17 és 30 év közötti fiatal számára nyitott, a benne való részvétel kitűnő lehetőség nyelvtanulásra, más kultúrák megismerésére, az önállósodásra, valamint a nemzetközi kapcsolatépítésre. A program egy olyan kaland és kihívás is egyben, amely tele van örömteli és élményekben gazdag napokkal, de erőpróbákkal és nem várt meglepetésekkel is, amelyekre a résztvevőknek kell megtalálniuk a megoldás.

Intercultural biking for helping – a Budapest Bike Maffia projektje

Az „Intercultural biking for helping” projektünk az Európai Unió Erasmus+ programján belül valósult meg. 2018 márciusától 9 hónapon keresztül külföldi önkéntesek segítették és színesítették a munkánkat az EVS keretein belül. A önkéntesek, Ronja Bober, Ilona Lyytinen és  Elizabeta Ružičić Németországból, Finnországból és Horvátországból érkeztek hozzánk. Részt vettek a projektjeinkben, ötleteikkel, szemléletmódjukkal nagyon sok új színt hoztak a Bike Maffia munkájába.

Programunkat az Európai Bizottság 2019 márciusában az Európa Parlamentben kiállítandó jó példának választotta. Ennek köszönhetően 2019. április 29-30-án lehetőségünk volt megjelenni az Európai Ifjúsági Hét brüsszeli központi eseményén. Amellett, hogy megjelentünk, lehetőséget kaptunk arra, hogy egy plenáris ülésen több mint 800 ember előtt személyesen is bemutathassuk a projektet.

🔴 Live from the #EUSolidarityCorps session at #YouthWeek! Take the chance to ask your questions to the EU Commissioner for Education, Culture, Youth and Sport – leave a comment below 👇

Közzétette: European Youth – 2019. április 30., kedd

A csapat:

Tóth Ildikó – projektvezető

Az „Intercultural biking for helping” projekt koordinátorai, segítői:

Havasi Zoltán, Kiss Rózsa, Pakot Ágnes, Pintér Andrea, Priksz Gábor, Tóth András

Önkénteseink:

Ronja Bober (Németország) 2018. március 5 – november 4.
Ilona Lyytinen (Finnország) 2018. március 4 – május 3.
Elizabeta Ružičić (Horvátország) 2018. június 4 – december 3.

Ha kérdésed van a programmal kapcsolatban, vagy szívesen csatlakoznál hozzánk, keresd Ildit az ildiko.toth@bikemaffia.com email címen!