fbpx
akciok

A Food Angels Hungary csapatával közös akciónk során az Aszódi utcai hajléktalanszálló vendégeit leptük meg. A Fapad wellness és pláza az első olyan projektünk volt, amely során igyekeztünk egy szociális ellátással foglalkozó intézménnyel szorosabbra fűzni a kapcsolatunkat. Így az általunk elért emberek a hatékonyabb kommunikációnak köszönhetően betekintést nyerhettek az intézmények és az ott lakók életébe, s ez az élmény a hajléktalanság negatív megítélésén nagyban változtathatott. 

És persze nem utolsósorban, hanem kimondottan elsősorban, nagyon pozitív élményt okozhattunk azoknak az embereknek, akik kénytelenek szállokon élni, segítve ezzel az intézmény dolgozóit is, mivel sok esetben nincs kapacitásuk ilyen jellegű programok lebonyolítására. A szálló lakói “boldogságpontokért” ruhákat, cipőket, pipereholmikat, törölközőt, ágyneműt választhattak maguknak, fodrászok készítettek számukra új frizurákat, egész nap egészségügyi szűrővizsgálatokon vehettek részt, és amíg válogattak, addig a Bike Maffia bográcsában Szabó Simon filmrendező irányításával paprikás krumplit készítettünk, ami után tejberizs és kávé is járt.

Köszönet a Wood Hair fodrászainak, hogy 50 ember haját varázsolták újjá, a Generali Providencia Alapítványnak, az ICSR Nonprofit Kft-nek az orvosi szűrőbusz biztosításáért, a Gasztro Prémium Kft csapatának a 250 darab élelmiszercsomagért, a Kiosk étteremnek a 250 adag tejberizsért, az Adina Apartment Hotelsnek az ágyneműkért, a piperecikkekért, a konyhai kiegészítőkért, a törölközőkért, a Caffé Pertének a 150 adag kávéért, a Mova Kft-nek, a Four Seasons Hotel Gresham Palace-nak, illetve az ebéd alapanyagért Zsófinak és Andókának. Külön nagy köszönet a barátoknak a ruhákért, az önkénteseinknek a munkájukért!

Az Index stábja egy videót is forgatott a napról: