fbpx
akciok

 

2017 telén rekord mínuszokat mértünk országszerte éjszakánként, Budapesten is gyakran -20 fokig hűlt le a levegő.  Az Age of Hope Gyermekvédelmi Alapítvánnyal közösen szervezett első Krízis! akció erre reagált. Célunk az utcán élő hajléktalan emberek életének segítése, a kihűléstől való megóvás, a társadalom figyelmének felhívása,  illetve a budapesti szociális ellátó intézmények munkájának segítése volt.

Két helyszínen alakítottuk ki a bázisunkat, ahol önkéntesek bevonásával gyűjtöttünk adományokat, készítettünk szendvicseket és teát, illetve állítottunk össze csomagokat. Az első akció alkalmával 6 nap alatt  2,8 tonna tartós élelmiszert, 2400 db takarót, közel 500 db izolációs fóliát, több mint 200 csomag kéz és lábmelegítőt, 3 és fél mázsa ruhaadományt, 343 db polifoamot, 182 db hálózsákot jutottunk el az utcán élő hajléktalan embereknek krízis melegedőkbe, szállókra. 2000 adományozó jött el hozzánk, és a pár nap alatt 600 ember önkénteskedett velünk. Ennek köszönhetően több mint 10000 szendvics is készült a legfagyosabb napokon.

A Krízis! programunkat minden évben megrendezzük, időtartamát az időjárástól tesszük függővé. Az akcióról a hazai sajtó “a hajléktalan emberekért történő soha nem látott összefogásként” beszélt.