fbpx
projektek

Az Sürgősségi ételmentés ( www.etelmentes.hu) projektünk révén fogyasztásra alkalmas meleg ételeket, élelmiszereket „mentünk meg”, s juttatjuk el azokat rászorulóknak. A felajánlott ételeket autós önkénteseink segítségével intézményekbe szállítjuk, hajléktalanszállókra, illetve melegedőkre. Tevékenységünkkel csökkentjük az éhezést, felhívjuk a figyelmet a közös társadalmi felelősségvállalásra, növeljük a környezettudatosságot, valamint azzal, hogy csökkentjük az élelmiszerpazarlást, közvetlenül hozzájárulunk a klímaváltozás elleni küzdelemhez. A Sürgősségi Ételmentés nem csupán hazai szinten fontos, valójában globális célokat szolgál. Az ENSZ 2015-ben 17 globális célkitűzést határozott meg, amelyek közül háromra is választ nyújtunk a projekttel: az éhezés megszüntetésére,  a felelős fogyasztásra és a bolygónk védelmére.

Hova kerül a felajánlott élelmiszer? Kik kapják az ételeket?

Hajléktalanszállók lakóihoz, illetve melegedőkbe juttatják el autós önkénteseink a felajánlásokat. Az ételeket átadjuk az intézményekben dolgozó szociális munkásoknak, akik ezek kiosztását megfelelően el tudják végezni.

Milyen élelmiszereket fogadunk? 

Melegételeket, leveseket, szendvicseket, sós és édes süteményeket, pékárukat, gyümölcsöket, tartós élelmiszereket. 

FONTOS! Egészségügyi kockázata miatt csak az adott napon készített, friss ételeket tudjuk fogadni, illetve majonézes vagy gombát, nyers tojást tartalmazó ételeket nem szállítunk tovább. Fontos, hogy csak csomagolt, szállításra kész (vagyis dobozolt) ételek szállítását tudjuk vállalni. 

Hány adag ételért megyünk el?

Minimum 40-50 adag ételért tudunk elindulni.  Mivel a megmentett ételeket intézményekbe szállítjuk, és ezeken a helyszíneken általában 50 vagy e feletti a létszám, fontosnak tartjuk, hogy ne maradjon egyik lakó sem adomány nélkül. 

Ételt, élelmiszert ajánlanál fel? 

Először regisztrálnod kell a Sürgősségi ételmentés honlapján (www.etelmentes.hu), és kitöltened egy adatlapot. Az adatlap kitöltését követően hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot. A felajánlásokról önkéntes futáraink emailes értesítést kapnak, és jelzik, ha tudják vállalni a szállítás. A sikeres adományátvétel után az önkéntesünk elviszi az általa választott intézménybe a felajánlott ételeket és fotóval igazolja a sikeres átadást.

Önkéntes autós sofőrként/futárként csatlakoznál hozzánk?

Töltsd ki az ADATLAPUNKAT, és hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot.

A csapat:

Szőke Dóra – projektvezető

Beliczai Bea – projektkoordinátor

Ha kérdésed van, írj Dórinak dori@etelmentes.hu!

Ételfelajánlásért kérjük, látogass el a www.etelmentes.hu oldalra!