fbpx
projektek

Budapest sokunk otthona. Megvannak a törzshelyeink: a kedvenc padunk a Margitszigeten, az utca, amin mindennap végigtekerünk, vagy a sarok, ahol a péntek esti sörözés előtt összefutunk. De vajon hogyan látják a várost azok, akik számára ezek a helyek szó szerint az otthont jelentik?

2016-ban csatlakoztunk a londoni Café Art csapatához és együttműködésükkel hirdettük meg a MyBudapest Photo Projectet, azaz fotópályázatunkat hajléktalan emberek számára. A Fujifilm Magyarország támogatásával és önkénteseink segítségével egyszer használatos fényképezőgépeket osztunk ki a résztvevőknek, hogy fotóikon keresztül mutathassák meg a várost úgy, ahogyan ők látják. A beérkező pályamunkákból szakmai zsűri választja ki azt az 50 alkotást, melyeket köztéri kiállítás formájában mutatunk be, majd ezt követően a közönség választhatja ki azt 12+1 fotót, amelyek az alkotók történeteivel együtt a MyBudapest következő évi naptárában jelennek meg.

A naptár megvásárlásával te is támogathatod a hajlék nélkül élő alkotókat, hiszen az eladásokból származó nyereséget közvetlenül a nyerteseknek juttatjuk el. A pályázat az anyagi támogatáson túl lehetőséget biztosít a résztvevők számára, hogy megmutathassák mindennapjaikat, tehetségüket, hogy megtapasztalják az alkotás, a kreativitás örömét, hogy figyelemben és elismerésben részesülhessenek, és megtalálják a visszautat a társadalomba. Nem utolsósorban a projekttel szeretnénk mélyebb betekintést adni a hajlék nélkül élők világába, felhívni a figyelmet a hajléktalanság problémájára és halványítani a sztereotípiákat.

Együttműködő partnereink:
a BMSZKI (Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei)
a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezete

Külön köszönet a kiemelkedő támogatásért:
Gácsfalvi Erikának és Varga Árpádnak (Fujifilm Hungary Kft.),
Budapest Főváros VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzatának,
Jónás Fanninak és Boros Eszternek (Well PR Kft.),
a Magenta-R Kft-nek,
Csoszó Gabriellának (fotós, aktivista, tanár),
a Suelto Bistrónak,
és a Budapest Bike Maffia önkénteseinek, akik adminisztratív és grafikai munkával, a rendezvények támogatásával és fotódokumentációk készítésével biztosítják a program sikerét.

A csapat:
Fekete Bernadett – projektvezető
Merc Hajnalka – értékesítés
Molnár Zsuzska – projektkoordinátor

Ha kérdésed van, keresd Dettit a bernadett.fekete@bikemaffia.com email címen!

Még nincs MyBudapest naptárad? Látogass el a webshopunkba vagy vásárold meg az alábbi helyszíneken!

Fian Koncept, Fiók, Fuga, Kiscelli Múzeumshop, Konfekció, Massolit Books & Café, MúzeumShop, Műcsarnok Art Box, NOS, Örkény Pont, Szimpla Design Shop. A MúzeumShopban megrendelt termékeket ingyenes átvételi pontokon (Magyar Nemzeti Galéria, Szépművészeti Múzeum, Vasarely Múzeum) is átveheted.

Kövesd a MyBudapest Photo Project Facebook-oldalán és Instagram oldalán a híreinket, eseményeinket!