fbpx
akciok

“Mindenki egyért!” – egy kis jótett, több mint ötven dobos, karneváli hangulat

Azt kértük, hogy a programra mindenki hozzon magával egy darab 100 forintos érmét. Nem, ez nem a beugró volt, hanem a buli végén megkapta az összeset egyvalaki, akinek nagy szüksége volt rá. Kértük, hogy a 100-as mellett a biztató szavakat se felejtsék otthon a csatlakozók, hiszen sokszor az is legalább annyit számít, mint az anyagi támogatás.

A Műegyetem rakpartra hirdettük meg a gyülekezőt, ahonnan dobosokkal, karneváli hangulatban indultunk “100-as bulizni”. A séta közben egy arra rászoruló embert kerestünk, aki a résztvevőktől megkapta az érméket. Így végül a Szabadság hídon egy, minden nap az utcán élni kényszerülő embertársunknak okoztunk nagy meglepetést. Több mint 100-an mentek oda hozzá pénzbeli és szóbeli támogatással. Hiszen ahogy említettük, az átadáskor nem csak a 100-as, hanem a jó szó is lényeges volt, hogy reményt és lehetőséget adjunk valakinek, hogy kicsit pozitívabban szemlélje a jövőt.

Nézd meg az RTL Klub összefoglalóját a 100-as buliról!

Kik segítettek a jó hangulat megteremtésében? A Bateria Girassol, akik az ország első rio de janeirói szambát játszó bateriája. Ezúton is köszönjük nekik, hogy több mint 50 dobossal érkeztek hozzánk három környező országból. Horvátország, Szerbia, Ausztria és Magyarország dobosai, vagyis a Bloco Coração! formáció együtt segítették, hogy egy nagyot bulizzunk és közben felejthetetlen napot szerezzünk egy nehéz sorsú embernek.