fbpx
akciok

A Torkos Csütörtök kezdeményezés a járvány előtt egy budapesti program volt:
a gasztroélményeket kereső étterembejárók havonta egyszer új ízeket és éttermeket próbálhattak ki kedvezményes árakon. Mi csavartunk ezen egyet, mert szerintünk azoknak is jár ez az alapélmény, akik nem tudnák megfizetni. Finom, minőségi ételek, segítség a járvány idején leállt éttermeknek. És egy (nem)mindennapi emberi élmény.

Az ideiglenes- vagy hajléktalanszállókon élő emberek is épp úgy emberek, mint mi.”mondja Havasi Zoltán, a BBM alapítója és vezetője. “Hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy bizonyos élmények nekünk »járnak«, a nehezebb sorsú emberekre pedig nem is gondolunk, ha étteremről van szó. Na, a Bike Maffia viszont igen.”

Idén februárban rendeztük meg a BBM Torkos Csütörtök harmadik, egyben legnehezebb és talán legszebb felvonását, összefogva a Jedermann étteremmel, akik már a kérdés felénél benne voltak, hogy 64 rászorulónak főzzenek egy háromfogásos éttermi menüt.

“Miért csináljuk? Ez nekünk egyáltalán nem volt kérdés. Van mindenünk: konyha, szaktudás. Persze, hogy főzünk a rászorulóknak!”
– Boskovics Gábor, a Jedermann étterem tulajdonosa és vezetője

“A BBM és a Jedermann étterem hatvannégy lakónknak varázsolt igazi meglepetést. A mieink szívesen segédkeztek az előkészületekben, az asztalok előkészítésében, aztán a terítést meglátva már vendégekké lényegültek át. Volt, akin kifogott az ebéd, nem szokott ennyit enni, és volt olyan is, aki életében először volt étteremben.”
-Tankó Éva, a Táblás utcai szálló ellátási egységvezetője 

Fennállásunk óta a februári volt a harmadik Torkos Csütörtök eseményünk. A pandémia miatti nehéz helyzet ellenére is igazi élményt adhattunk az átmeneti szálló lakóinak, de nem állunk meg. Szeretnénk még több éttermi élményt adni a rászorulóknak, hogy étel mellett emberséggel is segíthessük őket, és ezzel a társadalomba való visszatérésüket is elindítsuk.

Ehhez, és a többi sztorinkhoz azonban szükségünk van a segítségedre.
Ajánld fel a személyi jövedelemadód 1%-át a Budapest Bike Maffiának!
Köszönjük!

Az adószámunk: 18596865-1-42