BBM FARM

A szociális oázis

A BBM FARM a Budapest Bike Maffia szociális oázisa. Egy művelés alatt álló kert, ahol a legfontosabb gyümölcs a szociális hatás. Egy terápiás kert, ahol a rászorulók, civilek, iskolások, önkéntesek, szociális dolgozók, cégek feltöltődhetnek, képzéseken fejlődhetnek vagy akár célt kaphatnak. Ahol találkozhatnak egymással és ahol mindenki hat mindenkire.

12 éves működésünk során alaposan kitapasztaltuk, milyen gondokkal küzd a szociális ellátórendszer. A túlélésre játszik: a leterheltség mellett alig van lehetőség rekreációra, feltöltődésre. A civil szektorban is nagy a fluktuáció, és egyéb napi megélhetési gondokkal is küzdenek a szervezetek. Ahhoz is pénzre van szükségük, hogy pályázni tudjanak. Vagy épp sokszor nincs egy hely, ahol lebonyolíthatják a programjaikat anélkül, hogy ezért fizetniük kelljen. Pedig olyan fontos kiegészítő tevékenységeket végeznek, melyekre az ellátórendszernek már nincs kapacitása.

Mindez végső soron a valós problémák, a rászorulók helyzetének javítását, vagy legalább szinten tartásának biztosítottságát veszélyezteti. Ráadásul a kertészkedés biztosította természetközeli rekreációra nekik is óriási szükségük van.

Mi erre a megoldásunk?

A FARM. Ami több, mint farm!

Egy szociális oázis a rászorulók, civilek, a szociális szakemberek és a kapcsolódó cégek, iskolások számára.
Terápia, rekreáció, munkahelyteremtés, fejlődés, feltöltődés.

Egy hely, ami inspirál, feltölt, kikapcsol. Ami helyet ad csapatépítésnek, stáb megbeszéléseknek, szupervíziónak, képzéseknek. Ahol lehet főzni, bográcsozni, kikapcsolódni, játszani.

A kert terápiás hatása mindenkinél működik, érkezzen az illető cégtől, iskolából vagy családok átmeneti otthonából.

CSATLAKOZZ, KAPCSOLÓDJ A BBM FARMHOZ
SZERVEZETEDDEL, CÉGEDDEL VAGY SZABADIDŐDBEN, ÖNKÉNTESKÉNT?

Keresd Bettit, a szociális kertészünket, a BBM FARM anyukáját!

Balassa Betti
0670/3958222
betti.balassa@bikemaffia.com

A BBM FARM A MAGNET KAP 2023 PROGRAMBAN

A BBM FARM a Magnet Bank 2023-as KAP pályázatának támogatott projektje.

KÖSZI, ha figyelemmel kíséred őszi kampányunkat. Azt meg pláne KÖSZI, ha Magnet Bank-os ügyfélként,
a BBM FARM- ot  választod támogatott projektnek!