2021. július 17-én került megrendezésre a Westend Tetőkertben az 1. Urban Ride közösségi esemény, amelynek jótékonysági ágáról a Bike Maffia gondoskodott. Egész konkrétan azt vállaltuk, hogy 1000 darab szendvicset készítünk el az Urban Ride-ra kilátogatók és az önkénteseink segítségével egyetlen nap alatt, hogy ennyi embernek ne kelljen aznap éhesen lefeküdnie.

Három civil szervezet, a MOL Bubi és egy egész napos bringás jótékonysági és családi esemény vette birtokba a Westend Tetőkertjét ezen a szombaton és az érdeklődök jobbnál jobb bringás programokból tudtak válogatni. Lehetett Bubizni, kipróbálni a részeg szemüveget, de volt például bringabelső újrahasznosító workshop, valamint “Én és a biciklim” fotózás is!

Önkénteseinkkel együtt nagyjából hetvenen gyártottuk a szendvicseket: szeleteltünk, vajaztunk, töltöttünk és csomagoltunk ezerrel, ám még annál is nagyobb összhangban. A szendókat közben folyamatosan szállították ki bringásaink olyan szociális intézményekbe, ahol hétvégente óriási kincs az étel és a vitaminforrás, na és persze nem feledkezünk meg az utcán élő hajléktalan emberekről sem.

Óriási köszönet a Westendnek! Köszi mindenkinek, aki ott volt vagy adományt hozott nekünk és nagy pacsi a DM Magyarország és a Mogyi csapatának is, hogy rengeteg vitaminnal, egészséges nassolnivalóval, tisztítószerrel és higiénés termékkel járultak hozzá az 1000 ember vacsorája akció sikeréhez. 

A nap számokban: 

A Westend és a Budapest Bike Maffia közös eseményén összesen 1000 darab szendvics készült el, 7 szervezethez jutott rengeteg vitamin, tisztítószer, kozmetikum, illetve egyéb higiénés termék, amit 10 bringás segített elszállítani. 3 civil szervezet képviseltette magát, összesen 12 órán keresztül irányítva a figyelmet a jótékonyságra, a fenntarthatóságra és az egészségtudatosságra.

Képek forrása: a Westend Shopping Center Facebook oldala