2020. december 10-én, az Emberi Jogok Világnapján, az Európa Tanács 70. évfordulóján reggeltől estig hatalmas összefogás keretében, több száz adományozót és önkéntest mozgósítottunk, hogy 4000 ember vacsoráját biztosítsuk, hiszen az ételhez jutás, az egészséges étkezés alapvető emberi jog, és a téli időszakban sokaknak nincs lehetőségük tápláló ételhez jutni. Az akciót terveink szerint minden évben megismételjük, hogy évről évre egyre többen csatlakozzanak majd a kezdeményezéshez.

A Holland és a Svéd Nagykövetséggel közös akciónk során egyetlen nap alatt hatalmas mennyiségben gyűjtöttünk, készítettünk el és szállítottunk ki ételeket: szendvicseket,  gyümölcsöket, teát, desszerteket, csokoládét, vitaminkészítményeket, illetve tartós élelmiszereket és egyéb adományokat hajléktalanszállókra, melegedőkbe és az utcán élő hajléktalan emberekhez. 

A 4000 ember vacsorájából nem csak budapesti, de a vidéken élő rászorulók is részesülhettek a Debrecen Bike Maffiának, a Szeged Bike Maffiának és a Pécs Bike Maffiának köszönhetően, akik szintén csatlakoztak az akcióhoz.

A szendvicskészítésbe, adományozásba és szállításba nem csak magánszemélyek, de cégek, vállalatok, civil szervezetek is beszálltak. Köszönet nekik:

Adománytaxi, Celanese, Centropa Alapítvány, Danone, Decathlon, Erste Bank, Haver Informális Zsidó Oktatási Alapítvány, IKEA, JDC Magyarország, Libri Kiadó, Limmud Magyarország, Process Solution, Rexfilm, Talmud nem csak Nőknek, TARBUT, Teleki Téri Imaház/zsinagóga és a Budapest Bike Maffia +1 Szendvics programjában résztvevő iskolák

A nap eredményei képekben és számokban:

– 4329 db szendvics
– 7169 adag gyümölcs
– 7378 adag vitaminkészítmény
– 7169 adag csokoládé, desszert + 30 kg teasütény/nápolyi, egyéb édesség
– 246 doboz (4920 adag/filter) tea

Az akcióról hírt adott a The New York Times és a Reuters is.