Hírek

Kinga már bő három éve az önkéntesünk és leginkább azt szereti a Vitamin Kommandóban, hogy minden szempontból más, mint amit a munkája során egyébként csinál. Kihozza a dobozából – ahogy ő mondja.

A bírói munkám megkíván bizonyos távolságtartást az emberektől. Itt egészen másfajta szociális kapcsolatokat hozhatok létre, miközben segítek is.

Az önkéntesség ad egy másfajta társaságot, mint amit a munkában kap az ember. Kihoz a saját dobozomból.
Sok embernek abból áll a munkája, részben nekem is, hogy papírokat gyárt, aminek nyilván van haszna és értelme, de ezt közvetlenül ritkán tapasztalják meg. Ezzel szemben a Vitamin Kommandóban az önkéntes munkánk face-to-face segítői élmény is, mert azonnal látjuk annak az eredményét. Ha szendvicset készítünk, ha kiszállítjuk, ha segítséget nyújtunk egy utcán élő embernek, egyből ott van a visszajelzés, például hogy vártak minket aznap is. Ez nagyon jó érzés, nagyon megszerettem.
Az én önkéntes munkám többnyire egy nagyon egyszerű folyamat, aminek mindig van értelme: szendvicset csinálok én vagy mások, azt kiviszem és odaadom valakinek, aki örül.

Ja és van még valami, a biciklis kiszállítás a Vitamin Kommandóval sokat fejlesztett azon, ahogy a budapesti városi forgalomban biciklizek.