Gyula véletlenül csöppent bele a +1 Szendvics projektbe: 3 éve egy céges happening döbbentette rá, hogy itt az ideje, tegyen valamit másokért is.
Nagymenő alapkezelő cégnél dolgozik informatikai területen, közben pedig visszatérő látogatója a hajléktalanszállóknak, ahol mindig tárt karokkal várják őt és a szendókat is. Kedvencei azok az üzenetek, amiket a gyerekek írnak a szendvicsekre, de most ő is készült nektek valami fontos mondanivalóval!

“A BBM tevékenyéségét már elég régóta követtem, amikor a cégünk szervezett egy önkéntes estét – így csöppentem bele a +1 Szendvics projektbe.

A legelső önkénteskedésem után szinte azonnal bejártam 7-8 hajléktalanszállót, ahová azóta rendszeresen visszatérek, ezért már ismernek és mindig örülnek nekem. Az mindenképp egy meghatározó élmény, amikor megérkezel valahova, hiszen nagyon várják a szállókon ezeknek a szállítmányoknak az érkezését és nagyon tudnak neki örülni.
Amikor egy akkora kupacot tudok lerakni egy szállón szendvicsekből, hogy szinte rá sem fér egy képre – ilyenkor azt érzem, hogy valamit tényleg tudtam segíteni. A csomagoláson mindig vannak köszöntések, jókívánságok, karácsonykor pedig csomagolnak a szendvics mellé szaloncukrot is a gyerekek, meg kedves üzeneteket – ez mindig nagyon megható.

Szerencsére meg tudom szervezni a munkám és az életem, hogy tudjak önkénteskedni, de igazából nekem erre szükségem is van, hogy azt érezzem, hogy valamit teszek a többi emberért, kicsit értelmet is ad az ember létezésének.
Úgy érzem, hogy egy idő után mindenki eljut arra a pontra, hogy valamit tenni akar másokért is. És amikor eljön ez a pillanat, akkor az ember keres valamilyen szervezetet, amivel hatékonyan tud hozzájárulni mások életéhez, ilyen a Bike Maffia is.

Mi, önkéntesek, igazából az időnket adjuk bele, de emberileg-lelkileg csak kapni lehet. Azért is jók ezek a projektek, mert összehozza az embereket, és az a sok kicsi energia elég nagy hatást tud elérni.
Szendókat szállítani néha kicsit magányos feladat, de fontos, hogy akár diákként, akár önkéntesként, a saját szemeddel lásd, hogy te is hozzá tudsz tenni a jó ügyekhez, hogy azzal, amit csinálsz, azzal valakinek, valakiknek az életét jobbá tudod tenni.
A BBM kitaposta az utat,  és megmutatta, hogy mit lehet és mit kell csinálni, ez pedig előbb-utóbb az emberek szemléletét és hozzáállását is meg fogja változtatni, és ez a legfontosabb.”