December 15-én Ukrajnából menekült embereknek szerveztünk egy karácsonyt megelőző vacsorát. Ukrán fogásokkal és ukrán előadóval vártuk a családokat erre a vacsorára, hogy legalább egy kicsit adhassunk nekik abból, ami hiányzik: az otthon.

A Torkos Csütörtököket alapvetően hazai rászorulóknak szervezzük meg már évek óta. Ilyenkor szociális intézmények ebédlőjét alakítjuk étteremmé és pincérekkel szolgáljuk fel a három fogásos menüt, most viszont úgy döntöttünk, hogy ezen a napon örömet szerzünk a menekülteknek is.

A Jedermannban tartott vacsora alatt Katerina Parhomenko ukrán zongoraművész zongorázott, sőt, egy ukrán fiatal is lehetőséget kért a vendégseregből egy szál gitárral. Mondanunk sem kell: kapott. Csodálatos és emberi volt az egész este.

Köszönjük a Jedermannak, hogy helyet adott a vacsorának, a Magyar Vöröskeresztnek az együttműködést, az önkénteseinknek a munkájukat, Láng Péternek pedig köszi a fotókat!

Egyébként ott helyben el is határoztuk, hogy folytatjuk ezt a programot, annyi plusszal kiegészítve, hogy magyar rászorulókat és előadóművészeket is meghívunk majd a legközelebbi vacsorára az integráció jegyében.

Pacsi és BÉKE!