A vízió az, hogy minden hajléktalan embernek legyen friss zöldség a tányérján, a fűszer- és zöldségkerttel pedig munkát és célokat adjunk nekik, mindezt méltó környezetben.

Ez a remény magjai, azaz a Seeds 4 Hope projektünk lényege.

A tavaszi kiültetésen a Vöröskereszt Madridi utcai szállóján a kicsit több mint 50 darab paradicsom mellé elfért még 30 tő édesburgonya és töménytelen mennyiségű bazsalikom, amit az önkénteseinkkel vetettünk/ültettünk el. Ezen kívül retket, céklát, borsót, és hagymaféléket ültettünk, a növények védelmének érdekében pedig sarkantyúvirággal vetettük be az ágyásokat.

A Táblás utcai szálló kertjében is tovább folytatódott a Fűszerkert kialakítása. Az Életfa permakultúrás tanfolyam hallgatói és önkéntesink munkájának eredményeképp megépült egy újabb ágyás, amit fűszernövényekkel telepítettünk be. Komposzt kupacot is készítettünk, hogy gazdagítsuk a talajt, de itt még további munkák várnak ránk: két fűszerspirál létesítünk, illetve egy mandala ágyást. 

Hamarosan minden szállón lakó ember asztalára friss zöldség kerülhet, amit maguk termeltek meg. A képen látható fűszer- és zöldségkertnek, valamint a budaörsi fűszerfarmunknak köszönhetően munkát és pénzt is tudunk biztosítani a szállón élőknek, az általuk termelt zöldségekkel pedig maguk támogathatják más hajléktalan emberek életét is.