A HungaroControl a Bike Maffia kiemelt állami támogatójaként közel egy hónapon át, több ezer adag melegétellel segítette a rászoruló családokat a “A Szigorítás Vacsorái” akció keretében. Jár nekik a három metálvilla és az előkelő hely a jóarcok csarnokában!

A HungaroControl Magyarország egyik legsikeresebb állami tulajdonú vállalata. Jelentős szerepet tölt be a hazai közlekedési szektorban, légiforgalmi szolgáltatásokat nyújt a magyar légtérben, emellett a légiforgalmi szakszemélyzet képzését végzi és légi navigációs kutatás-fejlesztéssel foglalkozik. 

A HungaroControl és a Bike Maffia kapcsolata nem most kezdődött. Sokoldalú és lelkes támogatói a Bike Maffia kezdeményezéseinek, de úgyis mondhatjuk, hogy már több krízisen keltünk át együtt sikeresen. 

Az együttműködés első lépéseként csatlakoztak a Bike Maffia Ételmentés projektjéhez, így a rendezvényeikről megmaradt ételek egyenesen a rászorulókhoz kerültek. 

Majd tavasszal, a járvány kitörésekor a VitaminBoom akciót 500 ezer forint értékű tartós élelmiszerrel segítették, és most, a hidegben, a szigorú kijárási korlátozások életbe lépésekor sem hagyták cserben rászoruló embertársaikat. A Bike Maffia kiemelt partnereivé léptek elő.

A Bike Maffia a “A Szigorítás Vacsorái” projektet 2020. novemberében, a járványügyi szigorításokra válaszul indította el. Ehhez a kezdeményezéshez csatlakozott a HungaroControl csapata és a BMSZKI Rákosszeg park Családok Átmeneti Otthona 149 lakójának közel egy hónapon át biztosította a meleg étkezést.
Ez összesen 7450 adag melegételt jelent, melyet a Bike Maffia főzetett és szállított ki az otthonba.

Hatalmas pacsi és köszönet a HungaroControl csapatának! Az ő segítségükkel a Rákosszeg Park Családok Átmeneti Otthonában élő nehéz sorsú családok is méltóbban, kevesebb napi gonddal és igazi, ízletes karácsonyi menüvel készülhettek az ünnepekre. Kiemelten fontos, hogy a téli szünetben sok gyerkőc nem jut megfelelő étkezéshez, de az együttműködésnek köszönhetően nekik is jutott a kétfogásos ebédekből egész decemberben. Köszönjük! 

A sérülékeny társadalmi csoportok támogatása mellett a fenntarthatóság is fontos a HungaroControl számára.
Így kerülhettek ősi magyar tájfajta gyümölcsfák az Aszódi utcai Hajléktalanszálló kertjébe, mellyel a Bike Maffia kertészeti, Seeds4Hope névre hallgató projektjét támogatták. Ezért is nagy köszönet nekik! Látszik, hogy mennyire jók vagyunk együtt, már várjuk a folytatást!