Az Unilever Food üzletága kiemelt támogatóként több ezer adag tartós élelmiszerrel járult hozzá a Bike Maffia eddigi legtöbb céget, civilt és önkéntest megmozgató, “Mentsd meg 2020-at egy szendviccsel!” akciójának sikeréhez. Naná, hogy ott a helyük a legjobb arcok csarnokában!

Az Unilever a világ egyik vezető fogyasztási cikkeket gyártó és forgalmazó vállalata. Az cégcsoport Food üzletága olyan ismert és népszerű márkákkal van jelen Magyarországon, mint a Knorr, Globus, Hellmann’s, Lipton vagy Delikát. 

Ha körülnézünk az otthonunkban, szinte biztos, hogy találunk Unilever terméket. Ha kinyitjuk a hűtőt, legrosszabb esetben is egy majonéz csak árválkodik benne. Viszont ami számunkra természetes, kezdve azzal, hogy van mit ennünk és van fedél a fejünk felett, az Magyarországon sok ezer ember számára nem elérhető.
A multinacionális vállalat azon célkitűzése, hogy termékein keresztül mindenki számára elérhetővé tegye a fenntartható életmódot a legjobbkor találkozott a Bike Maffia decemberi felhívásával. 

Kiemelt támogatóként az Unilever Food üzletága többek közt Lipton, Knorr és Globus felajánlásokkal segítette a “Mentsd meg 2020-at egy szendviccsel!” akciót. Hogy ez mit jelent számokban kifejezve? Azon túl, hogy sok-sok ezer ember vacsoráját, összesen 5000 db szószt, 1100 db Knorr Snacky instant tésztát, 4320 db Knorr 100% természetes paradicsomlevest és 3000 filter Lipton orange cinnamon teát. 

Amit a rászorulók leginkább nélkülözni kénytelenek, az az egészséges, vitamindús táplálék. Ennek pótlására érkezett még hozzánk decemberben 1500, majd januárban 360 db Urban Monkey ital, mely sok vitamint és csak természetes összetevőket tartalmaz.

Az Urban Monkey smoothie-k neve ismerős lehet azok számára, akik követik a Bike Maffia Vitamin Kommandó névre hallgató projektjét. Ez már egy régebb óta tartó együttműködés, melynek keretein belül az Unilever havi szinten segíti a rászorulók vitamin ellátását.

Még egyszer nagy pacsi és metálvillák az Unilever csapatának! Az élelmiszer csomagokból több budapesti otthonba és szállóra is jutott, melyek elkészítését már az otthonok lakóira bíztuk.
A “Mentsd meg 2020-at egy szendviccsel” akció nemcsak sok ezer ember vacsoráját jelentette, hanem példát is mutatott, hogy jószándékkal, civilek és cégek összefogásával egy kicsit jobbá tehetjük a rászorulók mindennapjait.