A járvány utáni első nagyobb létszámú megmozdulásunk témája nem is lehetett volna aktuálisabb, hiszen május utolsó vasárnapjára elkezdték feloldani a korlátozásokat, s ez épp a Gyereknapra esett.

Ebből az alkalomból – függetlenül attól, hogy a BBM tevékenységének fókuszába csak időnként kerülnek a gyerekek – az Ozone Hotel Kft. pénzadományának köszönhetően mintegy egymillió forint értékben tudtunk ajándékcsomagokat (400 db-ot) összeállítani budapesti gyermekotthonok és halmozottan hátrányos helyzetű falvak kis lakói számára. A 18 év alatti gyerekek csomagjában volt labda, frizbi, csoki, kakaópor, lekvár, almachips (hogy az egészségre is figyeljünk), tusfürdő és fogkrém.

A Toxikoma konyhája és Bérczes Nóra csapata is bekapcsolódott a saját palacsinta cunamijával. Közösen több mint 4000 palacsintát készítettek el. 

A napról röviden: 

Reggel 9-kor, amikor megérkeztünk a Pagony kertbe, még bíztunk abban, hogy a késő őszi, esős időjárást felváltja a nyári napsütés, de mivel ennek az esélye annyi volt, mint póknak az erdőtűzben (bocs, pedig szeretjük a pókokat is),  leköltöztünk a Pagony pincébe és két órán belül összepattintottuk a 400 ajándékcsomagot. Itt külön nagy köszönet az önkénteseinknek a szupergyors munkáért! 

11-re már készen is voltunk mindennel, ekkora érkezett meg a Toxikomák csapata és Bérczes Nóriék különítménye a kiporciózott palacsintacsomagokkal.
A Bike Maffia önkéntesei hat budapesti otthont látogattak meg aznap, és emellett 200 csomagot küldtünk le Borsodba, az Abigél TCI Szakiskolába, illetve rászoruló családokhoz, míg Nóriék és a Toxikomák további 1450 gyerekhez jutottak el.

A nap végén pedig még külön meglepetést is kaptak a budapesti otthonok, ugyanis a Pichler Fagyizó jóvoltából 12 kg fagyi is a legjobb helyre került.

Köszönettel tartozunk

  • az MVM-nek a kisbuszért, amellyel a nagy mennyiségű játékot szállíthattuk,
  • a Hotel Ozone Kft-nek a pénzbeli felajánlásért,
  • az Intercontinental Budapestnek a csokikért,
  • a lekvárért és az almachipsért a Banyaerdőnek,
  • a Marcsika palacsintája formációnak a rengeteg palacsintáért,
  • a Pagony kertnek, hogy befogadtak minket,
  • és nem utolsó sorban a Bike Maffia önkénteseinek, akik összerakták és eljuttaták a 400 csomagot.