Amellett, hogy milyen sok mindenkinek tartozunk óriási köszönettel, a heti beszámolóban arról is szeretnénk beszélni, hogy egyre több segítő szándékú és önzetlen támogatóval találkozunk most, a veszélyhelyzet idején.

Hihetetlen megtapasztalni, hogy mekkora összekovácsoló ereje van a járványnak! Nemcsak azt jó látni, hogy összefogással mennyi mindenkinek tudunk segíteni, hanem azt is, hogy a vészhelyzet a jót  is kihozza az emberből.

Alig akartuk elhinni, de igaz a hír! A segítünkegymásnak.hu már másodszor hozott minket össze szuper támogatókkal. Ezúttal cargo bringákból álló gépjárműparkunk bővült az elkövetkezendő három hónapra egy elektromos autóval és egy kisbusszal. Nagyon nagy köszönet érte az MVM Csoportnak és a Hotel Residence Ózon superior csapatának, könyökpacsi a koordinációért az Önkéntességet és Adományozást Koordináló Akciócsoportnak, nélkülük ez a match nem  jött volna létre.

A Hotel Residence Ózon superior pénzadománnyal is támogatta munkánkat, így az a tervünk, hogy leszakadó települések felé vesszük az irányt a nyáron és 3H-s (halmozottan hátrányos helyzetű) családok  számára viszünk adományt. Hála nekik, hogy ez megvalósulhat. Akik ismerik a Bike Maffiát, tudják, hogy elsősorban Budapesten tevékenykedünk. Mégis számos megkeresés érkezik vidékről, nemcsak magánszemélyek, gyakran önkormányzatok részéről is. Most végre lehetőségünk lesz több helyre is eljutni.

De vannak további terveink is! A szociális munkásokat is szeretnénk megajándékozni. Ők azok, akik a járvány első napjától kezdve a frontvonalban dolgoznak. Ugyan a járvány kezd lecsengeni, de arról nem szabad megfeledkeznünk, hogy az év többi napján is fontos munkát végeznek!

A kisbusz első nagyobb útja családok átmeneti otthonába, illetve gyermekotthonba vezet majd, ugyanis közeleg a Gyereknap, és a hátrányos helyzetű gyerekek sem maradhatnak ajándék nélkül.

A budapesti hajléktalan emberek segítése továbbra is kiemelt feladat számunkra. Ebben az UID Magyarország török civil szervezet most is nagy segítségünkre volt. Tényleg komolyan vették, hogy milyen sokat jelent a palackozott víz az utcán élőknek. Szó szerint kisdunányi ásványvízzel árasztottak el minket, plusz 300 csomag instant levessel. 

Maszkokból még mindig hiány van, de ha lenne is, sokak számára nem megfizethető az egyszer használatos maszk, melynek ára időközben a duplájára szökött. A Varrjunk maszkot! országos, önkéntes szerveződés, valamint az Összefogás-Maszk készítés szintén önkéntes varrónői fogtak össze és május elejétől rendületlenül dolgoznak. Ezidáig 1500 db mosható maszkot készítettek, amelyekből már 13 hajléktalanszálló lakóinak jutott. A kiszállításban és a koordinációban a Bike Maffia önkéntesei is segítettek.

A Brótpékség április eleje óta minden nap segít, így jut friss kenyér és pékáru három helyre is önkénteseink segítségével. Több mint 60 családnak tudunk segíteni heti négy napon át, illetve heti két alkalommal melegedőbe is jut pékáru, hogy könnyebb legyen reggel.

Akiknek segítettünk: 

BMSZKI intézményei, Hajléktalanokért Közalapítvány, SZÉRA Szociális és Rehabilitációs Alapítvány, Oltalom Karitatív Egyesület, Kiút Egyesület, Jó Szívvel Alapítvány, Golgota Ellátó

Végezetül a Zhao Zhou tea Kft.-nek is jár egy könyökpacsi, tőlük nemcsak maszkokat kaptunk, hanem a BBM csapatára is gondoltak, és szuper dinamizáló teákkal leptek meg minket. Így tényleg jobban megy a tekerés!

A koronavírus lehet az az ügy, ami  képes hidat teremteni magánemberek, civil szervezetek, cégek és önkormányzatok között.

Segítenél? A VitaminBoom akció folytatódik, ha önkéntesként szeretnél csatlakozni, itt tudsz jelentkezni, ha pedig támogatnád munkánkat, itt megteheted. Köszönjük!