Az elmúlt kilenc évben a Bike Maffia történetében többször is előfordult krízishelyzet, ami azonnal  reakciót és megoldást kívánt.
Rengeteg logisztikai munka van egy-egy sikeres akció mögött. És most elmondhatjuk, hogy a koronavírus járvány kezdetén, a közel másfél hónapja indított VitaminBoom akciónk egy hihetetlenül sikeres megmozdulás. 

Visszatérve a logisztikához, krízisben először is fel kell térképeznünk hogy pontosan ki az, akinek segítségre van szüksége, hogyan tudunk neki jól segíteni és ki az, aki ebben hatékonyan támogathat minket.
Sok olyan intézmény van, ahol hétközben még megoldható a napi egyszeri vagy kétszeri étkezés, de hétvégén már nem jut melegétel. Emellett sok átmeneti szállás lakója a megszorítások miatt elvesztette a munkáját vagy a kijárási korlátozások miatt egyáltalán nem tud kijárni. Minden eset egyedi és  más megoldást kíván. 

Az elmúlt hetekben többször is jelentkeztünk élőben egy-egy gyűjtésről vagy adományosztásról. Amit a videókon láthattatok – adományokkal megpakolt csomagtartók, tele pakolt cargo bringák -, az végtelen számú telefon és emailezés, évek óta épített együttműködés cégekkel, adományozókkal, szociális intézményekkel, kölcsönös bizalom és tenni akarás együttes eredménye.

Nagy segítség, hogy a jelenlegi helyzetben is stabilan számíthattunk a Bike Maffia önkénteseire, csakúgy, mint a támogatókra.

Azonban ez az írás most a Támogatókról szól. Hatalmas köszönet mind a céges, mind a magán adományozóknak! Amit most elértünk, az nélkülük nem jöhetett volna létre. Köszönet a segítségért, nagy dolog tudni, hogy nem vagyunk egyedül! 

Nagyon sok céges felajánlás érkezett élelmiszerek, vitaminok, tisztálkodó- és tisztítószerek formájában. 

Mobilsofa, Scitec Nutrition, Renewtech.coCycle, Szappanos Gábor almatermelő, HungaroControl, GLOVE TRANS, Complexpressz, MITKÓ, Bagaboo,  A varrócsapat: Bene Réka, Balogh Tímea, Boros Anikó, Luca; Tóthné Bagó Katalin őstermelő Galgahévíz, Bérczes Nóra,  Brót pékség, Három Tarka Macska pékség, Marcsika palacsintázója Tajti Mária-Csert-Szak Kft., Office Depot, Celanese, Decathlon, Drogerie Markt, Makk Kati szappanfőző, Unilever

Számos magánadományozó támogatotta a rászorulókat közvetlen utalással adomány oldalunkon keresztül. 

Támogatói kuponok vásárlásával is sokan segítettek, így közel 1 millió 300 ezer Ft értékben vásárolhattunk élelmiszert, vitamintablettákat és -cseppeket, papírzsebkendőt és kézfertőtlenítőt. A következő egy hétben pedig további 1 millió Ft-ot fogunk elkölteni. Hogy mire? Nézzétek a facebook oldalunkat, folyamatosan jelentkezünk élőben.

Az adományokkal a hajléktalan szállók és melegedők mellett számos más szociális intézménybe, például Családok átmeneti otthonába, idősgondozásba és olyan bentlakásos intézményekbe is eljutottunk, ahol többnyire idős és / vagy legyengült immunrendszerű emberek élnek, lábadoznak. 

Most pedig következzenek azok a szervezetek, akikkel együttműködtünk és rengeteget segítettek a munkánkban. Már meglévő, fantasztikus együttműködések erősödtek meg és közben újak jöttek létre, hatalmas könyökpacsi nekik: Vöröskereszt, Age of Hope, Egészségkonyha, Hokedli, Tündérpakk alapítvány!

Akiknek segítettünk:  

Menhely Alapítvány, Oltalom Karitatív Egyesület, BMSZKI számos intézménye, Menedékház Alapítvány, Twist Olivér Alapítvány, Isola éjjeli menedék – Léthatáron Alapítvány, Baptista Szeretetszolgálat REVIP Hajléktalanok Átmeneti Szállója, Hajléktalanokért Közalapítvány, Kiút egyesület, Utcából Lakásba egyesület, Kontúr Egyesület, RÉS szociális és kulturális alapítvány, SZÉRA Szociális és Rehabilitációs alapítvány, Családok Átmeneti Otthona több intézmény, ÖKA Idősek barátai program, Vöröskereszt


A VitaminBoom akció továbbra is folytatódik – ha önkéntesként szeretnél csatlakozni, itt tudsz jelentkezni, ha pedig támogatnál minket, itt megteheted. Köszönjük, hogy segítesz!