A +1 Szendvics programot négy évvel ezelőtt hívtuk életre. A rengeteg befektetett energiának köszönhetően mára már olajozottan működik, mindenki pontosan tudja a feladatát, és a résztvevő iskolákkal együtt az adományok száma is folyamatosan bővül.

A sulik heti, kétheti vagy havi rendszerességgel gyűjtik be a diákoktól érkező “pluszegyeket”, majd az így összejött napi 200-400 szendvicset a Bike Maffia autósfutára hajléktalanszállókra, illetve nappali melegedőbe szállítja. Teszi mindezt a hét négy napján.

Kihívás volt, amikor két hete pont a legfontosabb láncszem, a futárunk hirtelen megbetegedett.
Gyorsan kellett cselekednünk, mivel a szendvicsek az aznapra eső 6 iskolában már összekészítve várták, hogy a rászorulókhoz kerüljenek. És természetesen a következő napi gyűjtést sem szerettük volna lemondani, megfosztva a szállókat a segítségtől.
Felvettük a kapcsolatot az iskolákkal, abban bízva, hogy együtt kitalálunk valamit. Tudtuk, hogy bízhatunk a támogatásukban, de a reakciójuk még ezen is túlmutatott.

Nemcsak megértőek voltak, hanem szinte mindannyian felajánlották, hogy ha kell, tanárok, diákok vagy szülők segítségével, de eljuttatják az adományokat a szállókra.
Mindenki a megoldást kereste és azon munkálkodott, hogy folytathassuk a gyűjtést. Annyira jól sikerült az összefogás, hogy csupán két esetben kellett külső segítséget kérnünk az ételek elszállítására.
Utóbbi a Bike Maffia másik programjától, az Ételmentés projekttől meg is érkezett, illetve egy önkéntes futárnak köszönhetően két iskolából összesen 200 db szendvics jutott el egy nappali melegedőbe.

Hihetetlenül jó érzés volt látni, hogy milyen szuperül működik együtt a két projekt. A történet vége pedig, hogy a bike maffiás közösségnek köszönhetően sikerült hosszú távon is megoldást találni: egy kedves ismerős vállalta a helyettesítést a következő hónapra, így zökkenőmentesen dübörög tovább az egyik legsikeresebb programunk.

Futárunk, Péter jól van, de még egy kis pihenőre van szüksége, reméljük, mielőbb meggyógyul. Jobbulást neki és nagy köszönet mindenkinek az instant segítségért!