A Danone Önkéntes Hónap során a cég munkatársai egyéni, személyes felajánlásként tartós élelmiszereket gyűjtöttek és szendvicseket készítettek rászorulók számára.

Az akcióhoz közel 60 munkatárs csatlakozott. Egy héten át érkeztek tartós élelmiszerek az irodába, 70 doboz készétel konzerv és pástétom, 70 adag instant kávé, 40 db zacskós leves, 15 csomag édesség, 11 kg tészta, több kiló liszt, rizs, cukor, kakaó, illetve némi lekvár, pesztó, olaj, szörp, üdítő, puding és tea gyűlt össze.

Majd itt jött képbe a Budapest Bike Maffia, a segítségünkkel találták meg a helyüket az élelmiszercsomagok a BMSZKI Dózsa György úti szállójának Álláskereső Irodájában. A szálló dolgozói olyan lakókhoz juttatják el az adományokat, akik éppen új munkahelyükön kezdenek. Az élelmiszerek a még fizetés nélküli első hónap átvészelésében segítik őket.

A Danone munkatársai szendvicskészítésben is kipróbálták magukat, több mint 300 szendvicset „gyártottak” egyetlen nap alatt, s ezeket jókívánságokkal is megtűzdelték. A BBM segítségével szintén a BMSZKI Dózsa György úti szállójába vitték el az élelmiszeradományokat, a szálló nappali melegedőjét és az éjjeli menedékhelyet vették célba.

Szurkolunk az újrakezdőknek és nagy pacsi a Danone dolgozóinak!