A MyBudapest Photo Project a Budapest Bike Maffia fotópályázata, hajléktalan alkotók számára biztosít lehetőséget, hogy megmutassák, ők hogyan látják a várost.

Idén negyedik alkalommal rendezzük meg a pályázatot, és a Fuji által felajánlott fényképezőgépeket már ki is osztottuk a szállókon. Az idei év témája a kerékpár, a kerékpározás. A közel 100 fényképezőgép ezekben a napokban is „dolgozik” Budapest utcáin, a résztvevők járják a várost, általuk fontosnak, szépnek, látványosnak tartott helyszínek, szereplők után kutatva.

A résztvevő szállók köre is bővült, a BMSZKI Dózsa György úti hajléktalanszállója és a Vöröskereszt Madridi utcai szállója mellett jutott a BMSZKI Táblás utcai és Kocsis utcai szállójára is fényképezőgép. Ahova pedig a MyBudapest önkéntesei nem jutottak el, ott besegített a Vitamin Kommandó, így utcán élő hajléktalan emberek is részt vehetnek a pályázaton.

Az elkövetkezendő hetekben gyűjtjük vissza a gépeket és velük együtt a fotókat. Az előhívás után szakmai zsűri értékeli az alkotásokat. Nánási Pál fotóművész, Oltai Kata kurátor, Sándor Dávid és Szepessy Ákos a Fortepantól, Bíró Kriszta színész, az Örkény Színház tagja és Csoszó Gabriella fotós tanár, aktivista választják ki azt az 50 képet, amely szeptemberben a Madách téren köztéri kiállítás formájában is látható lesz majd.   

Csoszó Gabi a kiosztásnál is segítségünkre volt, a fényképezőgépek használatának rejtelmeibe avatta be a jelentkezőket.

Izgatottan várjuk az eredményt. Addig is nézzétek meg a kiosztáson készült fotókat!