Seeds 4 Hope programunkról igazán szívmelengető visszajelzést kaptunk a héten. A program egyik helyszíni koordinátora, a szálló szociális munkása és a program egyik résztvevője, a szálló lakója mesélnek az élményeikről:

„Nagy örömünkre szolgál, hogy részt vehetünk a Budapest Bike Maffia Seeds 4 Hope projektjében, mely lehetőséget nyújt az itt élő emberek számára, hogy kertészkedhessenek. Nagyon ötletesnek találom az általatok megismert módszert. A Kertész Klubunk a segítségetekkel valósult meg, amely nagyon hasznos időtöltés a bent lakóknak. A Kertész Klub által megtermelt zöldségeket a Főző Klubunkban is hasznosítani szeretnénk, így lehetőség nyílik több lakót is bevonni a foglalkozásokba, hasznos időtöltésekbe. Ezek a foglalkozások igazi csoporttá tudják kovácsolni az embereket, az együtt töltött idő lehetőségeket nyújt egymás megismerésére és elfogadására. Mi nagyon jól éreztük magunkat a közös munka alkalmával. A növényeket rendszeresen öntözzük, már ébredeznek a magok. Ezt naponta figyelemmel kísérjük. Beszereztünk egy öntözőpisztolyt is, amivel egyszerűbb az öntözés. Nagyon köszönjük a magam és a klubtagok nevében! Várjuk a folytatástKöszönjük Budapest Bike Maffia! – a Magyar Vöröskereszt Budapest Madridi átmeneti szálló lakói és dolgozói nevében.”

Püski Lászlóné, esetkezelő szociális munkás, Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezet

Szöllősi Csaba, az egyik klubtag így mesélt a közös munkáról:

Hogy érezted magad a kertépítésnél?

Remek élmény volt a lelkes csapatban ténykedni, igazi feltöltődés volt.

Mi volt a legnehezebb és a legkönnyebb munka?

Nem volt nehéz munka, sokan voltunk, a terhek megoszlottak. Elrepült az idő, remek időtöltés volt.

Mi tetszett a legjobban?

A legkülönbözőbb helyről érkeztek önkéntesek, szorgalmas csapattagok. Egymást segítve össze tudtunk dolgozni, nagyon szervezett volt, és remek volt a hangulat.

Hogyan tetszik az egész projekt, várod már a májusi kiültetést?

Szimpatikus projekt, aminek a folytatását nagyon várom, és biztos részt szeretnék venni a májusi kiültetésen, ami ha jó tudom egy közös főzéssel lesz egybekötve, biztos az is jó hangulatban fog eltelni.

Hogyan tervezitek a kert gondozását?

Önkéntesen, rendszeresen, naponta és a legjobb tudásunk szerint.