Néha egy kis magból egészen nagy dolog születhet.

A Budapest Bike Maffia segítségével a „Seeds for Hope” projekt keretein belül idén fél tonnányi „háztáji” zöldség került a hajléktalan szállókon élők asztalára. Az akció két részből állt, két csapat együttműködésével jöhetett létre.

A kezdőcsapat az „örökbefogadók” voltak, akik 2018 februárjában örökbefogadtak zöldségmagvakat, hogy azokat gondozzák és palántává neveljék egészen tavaszig. Ekkor következett a másik csapat, a „kertészek”, az agglomerációban lévő hajléktalan szállók lakói. Ők – miután az örökbefogadóktól megkapták a kis előnevelt palántákat – elültették, nevelték, locsolták, gondozták azokat az intézet kertjében. Mint a fényképek is bizonyítják a jó örökbefogadó és a gondos kertész csapat együttműködése meghozta termését. A közös munka eredményeként az otthonok nehéz körülmények között élő lakói jóízűen fogyaszthatták azt a friss, egészséges paradicsomot, paprikát, uborkát, amit ők termeltek meg! Mindkét csapat sokat nyert az ügyön: az örökbefogadók és a kertészek is megtapasztalhatták, hogy odafigyeléssel, közös gondolkodással és munkával egy kis magból milyen nagy öröm kerekedik.

Az akció sikerén felbuzdulva, már most ebben a forró hőségben elterveztük, hogy 2019 februárban újra elindítjuk akciónkat – még több intézménnyel! Ha szeretnéd, ebben Te is részt vehetsz! Mit kell tenned? Fogadj örökbe egy zöldségmagot és neveld palántává! Utána mi elvisszük azokhoz, akiknek a legnagyobb szüksége van rá: a hajléktalanszállón élőknek. A remény magjai részleteiről hamarosan újabb hírekkel szolgálunk, de ha addig is kérdésed lenne, még több információ található rólunk a projekt weboldalán, Facebookon és Instagramon.

Ha pedig eldöntötted, hogy segítesz, keress minket emailben! seeds4hope@bikemaffia.com