…már ami a plusz egy szendvics projektünket illeti.

2 és fél éve indult el a +1 szendó, ahol azt kértük, hogy egy diák, egy héten, egyetlen nap, egy szendviccsel többet vigyen az iskolába, amit felajánl egy rászoruló embernek. A programnak óriási sikere lett, sok suli, sok diák csatlakozott, a futárunk folyamatosan el volt látva munkával.

Ebben a tanévben 36.766 db szendvicset, 350 kg tartós élelmiszert és 200 kg gyümölcsöt gyűjtöttek, amit mi melegedőkbe, hajléktalanszállókra szállítottunk minden hétköznap.

Így mostanra – a program kezdetétől számolva – átléptük a 150.000 adagos álomhatárt! Állati büszkék vagyunk a lányokra és a fiúkra, amit iskolánként egy-egy oklevéllel is igyekeztünk kifejezni. Köszönjük, hogy velünk vagytok!

Ne feledjétek szeptemberől újra indul a +1 szendvics!

A résztvevő iskolák: Toldy Ferenc Gimnázium, Petőfi Sándor Gimnázium, Sashegyi Arany János Általános Iskola és Gimnázium, József Attila Gimnázium, Batthyány Lajos Általános Iskola, ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnázium,  Corvin Mátyás Gimnázium és Műszaki Szakközépiskola, Bethlen Gábor Általános Iskola és Gimnázium, Szent László Gimnázium, ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnázium, Eötvös József Gimnázium, ELTE Apáczai Csere János Gyakorlógimnázium, Leövey Klára Gimnázium, Közgazdasági Politechnikum, Veres Pálné Gimnázium, Budapest VI. Kerületi Derkovits Gyula Általános Iskola, Vörösmarty Mihály Gimnázium, II. Rákóczi Ferenc Közgazdasági Szakgimnázium, ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar, Zuglói Herman Ottó Tudásközpont Általános Iskola, Városligeti Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Lycée français Gustave-Eiffel de Budapest, Kispesti Waldorf Óvoda, Általános Iskola, és Gimnázium, Közép-budai Waldorf Iskola, Sylvester János Református Gimnázium és Szakgimnázium, Budapesti Orvostanhallgatók Egyesülete, Óbudai Waldorf Iskola, Csillagház Általános Iskola, Hegedüs Géza Általános Iskola, Alternatív Közgazdasági Gimnázium (AKG), Városmajori Gimnázium Official, és BMSZC Puskás Tivadar Távközlési Technikum és Infokommunikációs Szakgimnázium.

A résztvevő intézmények, ahova az adományokat szállítottuk: Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei (BMSZKI), Menhely Alapítvány, Magyar Máltai Szeretetszolgálat, Golgota Budapest, Oltalom Karitatív Egyesület, és Tiszta Forrás Alapítvány.

A diákokon túl köszönet illeti a szülőket és a pedagógusokat, valamint nagy köszi Pakot Ágnesnek, Czirják Csillának, Lágler Krisztiánnak, és a Balkár Bringa bringaboltnak!