Kedves barátaink, támogatóink!
Az év utolsó napjára összesítettük, hogy a 2016-os évben mennyi ételt készítettünk / mozgattunk és vittünk az utcán / szállón élő hajléktalan embereknek, illetve nappali / éjszakai melegedőkbe.

Jöjjenek a számok:

A +1 szendvics projektünkben 33 iskola vesz részt. A diákokat arra kértük egy héten egyszer, egy szendviccsel többet vigyenek a suliba, melyeket mi nappali és éjszakai melegedőkbe szállítunk. A tavaszi főpróba után, ősztől óriásit lendült az akció, melynek köszönhetően 27.714 db szendvics 480 kg gyümölcs és kb 250 kg desszertet vihettünk.

A közös főzéseinken (melyekbe beletartozik más szervezettekkel közös programunk ) 2200 meleg étel és kb 1500 adag desszert készült.

Ételmentéseink alkalmával 1200 adag meleg ételt , 110 kg szendvicset, 250 kg sós, illetve péksüteményt és több 100 kg édes süteményt mentettünk meg a kidobástól.

Vitamin Kommandóinkon melyeket hetente kétszer rendezünk, több mint 10.000 szendvics készült és jutott el hajléktalan emberekhez.

Csapatépítéseink alkalmával, ahova cégeket, vállalkozásokat, vártunk 1200 meleg étel és 3000 db szendvics készült el. Ha lefele kerekítünk, akkor ebben az évben összesen:

51.000 db szendvics, 4600 adag meleg étel készült, melyekhez minden esetben jutott gyümölcs vagy desszert is.

Összesítve, ha 1 meleg étel + desszert / 1 szendvics + gyümölcs + desszert adagokat számolunk, ez több, mint 55.000 adag étel a 2016-os évben. Ez minden (!) hónapban 4200 adag ebéd vagy vacsora. Az ételek mellett százával vihettünk meleg ruhákat, takarókat, polifoamokat és hálózsákokat melyeket főként az év elején és végén, a krízis időszakban szállítottunk a rászorulóknak.
Pacsi programunkon rengeteg adomány érkezett állatmenhelyekre, jutott az évben több, mint egymillió forint értékben gyermekek étkeztetésére és a legszegényebb falvakban élők segítésére is.

Nagyon köszönjük az egész éves támogatásotokat, segítségeteket, mert nélkületek ez a mennyiség nem lett volna lehetséges. Mivel évről évre hatékonyabbak vagyunk, és az idén indított projekteknek köszönhetően jövőre ezt a számot minimum duplázhatjuk, még többen, még többet, szervezettebben igyekszünk tenni a rászoruló emberekért.
A lelkesedés töretlen! ??

Köszönet nektek, és Boldog új évet kívánunk mindenkinek!
BBM