SWEET HOME nevű kezdeményezésünkkel 2017. júniusában elindultunk a cél felé!

Magdi két gyermekével egy önkormányzati tulajdonú szociális bérlakásban lakik. Tavalyi átvételekor még lakhatatlan állapotú volt, pénz hiányában csak kisebb javításokra, festésre volt módja a családnak.

A lakásban a nyílászárók nem szigeteltek, a fűtés nem működött, nem volt megfelelő világítás, a tűzhely és a mosógép tönkrement, a konyhában nem volt használható mosogató, pult. A bojler is javításra szorult, a csapok csepegtek.

A Bike Maffia segítségével több, mint 1.300.000 Ft-ból megújul és fenntarthatóbbá válik a 38 nm-es lakás, szebb és élhetőbb környezetet biztosítva a családnak. Szakemberek és önkéntesek együttműködésével júliusra elkészült az ablak cseréje, a bejárati ajtó szigetelése, a konyha felújítása, a háztartási gépeket kicseréltük, a bojler belsejével és a konvektorral együtt, a csapok szintén újak. A bojlert éjszakai áramra kötöttük, az elhasználódott vezetékeket és nem biztonságos kapcsolókat, dugaljakat kicseréltük. Lámpák kerültek felszerelésre a szobában.

A háztartási gépek, anyagok és bútorok tárolásához szükségünk volt egy raktárra, melynek kialakítását a Táblás utcai szálló három lakója végezte, lelkes együttműködésben az önkénteseinkkel.

Tovább folytatjuk a munkát, festés-mázolás és a lakás átrendezése következik.

A családot bemutató első kisfilmet itt tudod megtekinteni. Nézd meg mit írt rólunk az Index, és a Szeretlek Magyarország, továbbá a rólunk készült riportokat a Házon Kívülben és az RTL Klub híradójában.

Nézd meg milyen lett!