támogatói_tag

Kedves Barátunk!

Szokásunktól eltérően most nem segítségnyújtásról, hanem adminisztratív ügyről szeretnénk hírt adni: két és fél évvel a BBM megalakulása után, 2014 júniusában egyesületté alakultunk Bike Maffia Egyesület néven.

Miért is történt mindez?

Nem rajongunk a bürokratikus dolgokért, de egyesületként lehet számlaszámunk, tagságunk, leírhatóak a nekünk nyújtott adományok és nem utolsó sorban pályázati lehetőségeket is igénybe tudunk venni. Hosszas mérlegelés után úgy döntöttünk, hogy belevágunk az egyesület alapításába azért, hogy ezeket a lehetőségeket felhasználva még szélesebb körben, még több rászorulón tudjunk segíteni.

Az egyesület működése során törekszünk arra, hogy az adminisztratív költségeinket a lehető legalacsonyabb szinten tartsunk, és továbbra is célunk a lehető legtöbb adomány eljuttatása a rászorulók számára.

Mégis mire költünk?

A Budapest Bike Maffia ahogy ezidáig, a jövőben is törekszik a működését önkéntes munkára és felajánlásokra alapozva végezni. Így tehát többek között ingyen van raktárunk, ingyen használunk irodát, azonban egyesületként például már a bankszámla vezetési vagy könyvelési költségeket nekünk is fizetni kell. Akciónknál önkéntesek szállítják ki a felajánlott adományokat, de előfordulhat, hogy alkalmanként vásárolnunk is kell, például alkalmanként ki kell egészítenünk a főzések alapanyagait be kell szereznünk az étel kiszállításokhoz szükséges több száz dobozt. Tehát bármennyire is törekszünk a pénzforgalom elkerülésére, sajnos néhány esetben ezt nem tehetjük meg.

A pénzadományok vitathatatlan előnye az is, hogy a rendszeres támogatások – bármilyen kis összegű adomány is – tervezhetővé teszik a munkát, lehetőséget adnak hosszú távú programok kialakítására.  Természetesen az eddigiekhez hasonlóan a munkánkról, az adományok sorsáról – az egyesülethez érkező pénzadományokat is beleértve – rendszeresen beszámolunk a jövőben.

A BBM munkáját továbbra is segíthetitek önkéntes munkával, valamint a Bike Maffia egyesületen keresztül immár az anyagi támogatásokat is lehetőség van eljuttatni hozzánk. Szeretnénk kiemelni, hogy az eseti adományozáson kívül immár lehetőségetek van támogatói taggá válni, ami azt jelenti, hogy havi tagsági díjatokkal (2000 Ft) támogatjátok munkánkat, és részt vehettek akár az egyesület közgyűlésén is (részletek: támogatói klub).

Ezúton is köszönjük minden eddigi, jelenlegi és jövőbeni támogatónknak, hogy hozzájárulnak munkánkhoz!

Üdv
BBM