fbpx
projektek

Az Egészségkonyhával közös programunk révén néhány kattintással, könnyedén adományozhatsz hajléktalan szállók lakóinak és rászorulóknak melegételt. Nincs más dolgod, mint hogy regisztrálj az egeszsegkonyha.hu oldalon, és miután rendeltél magadnak, a kosárra kattintva lehetőséged lesz egy vagy akár töb (maximum 10) rászorulónak is pluszban rendelni.

A projekt indulása óta (2019. november) már az első hónapban 5673 adag ételadományt ajánlottak fel az Egészségkonyha ügyfelei, ami döbbenetes szám, napi közel 200 adag. 2020. júliusára pedig már a 25 ezres határt is átléptük.

A felajánlások minden hétköznap és szombaton is olyan szállókra (Isola Éjjeli Menedékhely, Twist Olivér Alapítvány nappali melegedője) jutnak el, ahol enélkül nem volna ellátás a kliensek számára, és itt  fontos hangsúlyoznunk, hogy ezekre a szállókra nem csak hajléktalan emberek, hanem a melegedők környékén, önkormányzati lakásokban élők is érkeznek, akiknek sokszor aközött kell választaniuk, hogy vagy fűtenek, vagy esznek. Hihetetlenül nagy segítség számukra ez az adomány.

Júliustól már az Oltalom Női Szálló lakói is örülhetnek a hétvégi meleg ebédnek, illetve a felajánlásoknak köszönhetően rászoruló gyerekek számára szervezett táborba is jutott az Egészségkonyha ételeiből.

Köszönjük az Egészségkonyhának és minden adományozónak!

Ha kérdésed van, írj az info@bikemaffia.com email címre!