fbpx
akciok

Sokan látogatunk éttermeket  a februárban megrendezett Torkos Csütörtökön, remélve, hogy új helyeket, ízeket ismerhetünk meg. Mivel féláron kapjuk az ételeket, olyan helyeket is kipróbálunk, amelyek a mindennapokban luxusnak számítanak. És vannak azok az emberek, akik számára ez nem elérhető lehetőség, akik nem esznek éttermi ételeket, nem csak ezen a napon, hanem jó eséllyel soha. Hacsak nem teszünk valamit…

Ezért a Budapes Bike Maffia csapatával gondoltunk egyet, és több, mint 300 adag “klasszikus” vasárnapi ebéddel leptük meg az Aszódi utcában található hajléktalanszálló és nappali melegedő lakóit. Igaz, ezt csütörtökön tettük és nem vasárnap, nem ebéd volt, hanem vacsora, de a lényegen mit sem változtat. A menü: húsleves, rántott sertéskaraj, szerecsendiós burgonyapüré, házi savanyúság és desszert volt. Hogy miért ezt a menüt választottuk? Mert ezek azok az ételek, amelyek visszaidézik a gyermekkor hangulatát, a legmeghittebb pillanatokat, vagy ha valakinek ez gyermekkorban sem adatott meg, az most talán egy kicsit részesülhet belőle.

Az akciót megismételtük, és egy másik alkalommal a Táblás utcai átmeneti szálló lakói számára az ünnepi menüt már mi magunk szolgáltuk fel, s hogy az éttermi hangulat tökéletes legyen, természetesen a zene sem maradt el.

Kíváncsi vagy, hogy sikerült? Nézd meg a videónkat!

Az akció megvalósításában a Szimpla Kert és az Élesztő voltak segítségünkre.